CI productions
Image default
Financieel

Begin vandaag nog met beleggen

Begin vandaag nog met beleggen! Hoe langer je wacht, des te meer rendement je misloopt. Wist je dat als je elk jaar wacht met beleggen dat je steeds 8% rendement misloopt jaar op jaar. Dit betekent dat je na 10 jaar bijna 100% rendement misloopt, waardoor je het dubbele had kunnen verdienen als je 10 jaar eerder was begonnen. Dit rendement blijft jaar op jaar oplopen en mis je steeds langer doordat je weer uitstelt met het beginnen te beleggen. We weten natuurlijk wel dat als je begint met beleggen er zoveel dingen op je afkomen dat dat angstig kan zijn. Één van de eerste vragen die je krijgt is waarschijnlijk anno 2021, waar begin je te beleggen: In aandelen of in crypto? Dat is een makkelijke vraag vanuit de perspectief van een ervaren beleggen. Je wilt je risico verspreiden en daarom kun je het beste kiezen om een beetje in aandelen en een beetje in crypto te hebben. Op die manier profiteer je wel als één van de twee extreem hard stijgt en verspreid je het risico over beide mogelijkheden. Beter dan profiteren van beide wereld op die manier bestaat er niet! Niemand weet 100% zeker hoe de toekomst eruit ziet, laat je dan ook niet leiden door iemand die zegt dit wel te kunnen. Het is zonde van je tijd en je verliest waarschijnlijk onnodig veel door iemand te volgen die zogenaamd alles erover weet. De eerste tip is dus: Verspreid je beleggingen zoveel mogelijk om risico’s te spreiden.

Crypto beleggen

Je gaat dus een beetje in crypto beleggen, maar om dit te kunnen doen dien je eerst bij een broker aan te melden. Een broker is een tussenpersoon waar je jouw cryptovaluta of andere effecten koopt tegen fiat (euro of dollar). De broker organiseert de boel en zorgt ervoor dat jouw effecten op jouw rekening komen te staan. Houd er overigens wel rekening mee dat als je crypto koopt dat jouw vermogen in een dag kan halveren of verdubbelen. Het schiet alle kanten op en kan voor iemand die moeite heeft hiermee enorm veel energie kosten. Het kan slapeloze nachten veroorzaken als je veel vermogen inlegt waar je zelf moeite hebt om mee te leven. Houd er dus rekening mee en investeer hier niet te veel in om jouw hart regelmatig te houden. Dat gezegd hebbende kijken we weer even naar de broker waar we cryptovaluta gaan kopen. In Nederland is de pionier als het gaat om het kopen en verkopen van cryptovaluta Bitvavo. Bitvavo is de enige Nederlandse cryptobroker die legaal crypto mag verhandelen onder de toezicht van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Houd er echter wel rekening mee dat deze toezichthouders enkel toezicht houden op frauduleuze dingen, zoals witwaspraktijken of financiering van terroristische organisaties. Jij als consument wordt niet beschermd door deze toezichthouders en het vermogensbeheer van Bitvavo wordt ook niet gereguleerd door de reguleerde. Bitvavo doet daarentegen er wel alles aan om jou als gebruiker te beschermen door kluizen te gebruiken die op hetzelfde niveau functioneren als de banken die hun waardevolle spullen opbergen. Denk je dat Bitvavo een geschikte cryptobroker voor jou is? Lees dan eens de Bitvavo review en kom er vandaag nog achter of de broker iets voor jou is. Waarschijnlijk wel, aangezien bijna heel Nederland gebruik maakt van deze Amsterdamse broker.

Aandelen Netflix kopen

Aandelen beleggen is andere koek dan crypto. Aandelen kunnen namelijk ook hard op en neer gaan, maar niet zoveel als dat crypto dat kan. Daarnaast heb je met een aandeel een stukje van een bedrijf in bezit. Een bedrijf maakt omzet en winst, waardoor je veel betere inzage hebt in wat je bezit. Het is tastbaar en je ziet precies wat het bedrijf doet en welke keuzes ze maken. Door hier betere inzage in te hebben weet je veel beter wat je bezit. Ik ben zelf groter voorstander van het bezitten van aandelen door deze redenen, echter zijn de potentiële rendementen niet zo astronomisch groot als bij de crypto wel het geval is. Een interessant aandeel wat wij in ons visier houden is Netflix. Netflix heeft flink geprofiteerd van de coronacrisis en we verwachten dat ze hier nog veel meer van kunnen profiteren. Ze zijn onlangs begonnen met het aanbieden van games op hun platform, wat een positief punt is want het laat zien hoe graag ze willen innoveren en verbeteren. Aandelen Netflix kopen kan gemakkelijk en snel via verschillende brokers die Beter Beleggen aanbied. Lees eens het artikel, bepaal welke type belegger jij bent en koop vandaag nog de aandelen.

Starten met beleggen cursus

Misschien lopen we wel te hard van stapel met onze tips en tricks om direct te kunnen beginnen met beleggen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je net begint met beleggen en even goed voor jezelf helder wilt hebben hoe het werkt. Het is dan belangrijk om eerst een cursus te volgen die volledig is en je voorziet van alle informatie om een weloverwogen keuze te maken. Wij van Beter Beleggen volgen alle cursussen die online worden aangeboden om zodoende een weloverwogen keuze voor jou te kunnen maken. Wij zijn groot fan van de Trading Navigator Methode. Deze cursus is een beleggingscursus geschikt voor jong- oud-, beginnende en ervaren belegger. Val je in deze categorie? Dan kan het interessant zijn om eens de Trading Navigator Methode review te lezen en vervolgens te starten met de cursus. Bij Beter Beleggen vind je alle informatie over beleggen, voor zowel de beginnende belegger als de meer ervaren belegger kun je hier goed terecht!

https://beter-beleggen.nl/