CI productions
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement

Werknemers die ontslagen worden krijgen vaak de mogelijkheid te kiezen tussen een ontslagvergoeding of outplacement. Veel mensen zijn dan geneigd te kiezen voor het geld omdat ze denken snel weer aan nieuwe baan te komen.
Dat valt echter niet altijd mee, want ook in tijden waarin de arbeidsmarkt schreeuwt om goede mensen moet je gewoon solliciteren en je zelf presenteren. En werkzoekende die dat lang niet gedaan hebben merken dan vervolgens dat men best wel wat hulp kan gebruiken bij het solliciteren en bemachtigen van die nieuwe baan.

Ontslagen werknemers kiezen vaker voor outplacement

In deze tijd kiezen werknemers overigens steeds vaker voor outplacement omdat ze meer zekerheid willen bij het zoeken naar een nieuwe baan. Mensen zijn vaak goed in hun werk, maar jezelf verkopen op de arbeidsmarkt is andere koek dus professionele begeleiding door een outplacementbureau vergroot dan ook de slagingskans op de arbeidsmarkt in sterke mate. Recent onderzoek geeft aan dat ontslagen medewerkers gemiddeld 80% meer kans hebt om het snel vinden van een duurzame baan met outplacementbegeleiding.

Mensen dienen zich te realiseren, dat wanneer zij kiezen voor outplacement, zij in de meeste gevallen het inleveren van de transitievergoeding snel terug hebben verdiend. Doordat zij investeren in een stevige basis waarmee zij zichzelf straks vol zelfvertrouwen kunnen presenteren op de arbeidsmarkt, zij niet alleen sneller een passende baan vinden, maar ook een betere uitgangspositie hebben om goed te onderhandelen.


Ontslagen werknemers kiezen bij reorganisaties steeds vaker voor outplacement

Mensen die met ontslag worden geconfronteerd worden, kunnen bij hun werkgever na gaan wat de mogelijkheden voor outplacement zijn. Wellicht moet de werknemer kiezen tussen een geldbedrag of een outplacementtraject. Maar het komt ook voor dat beide mogelijkheden onderhandelbaar zijn, zeker als mensen veel dienstjaren hebben opgebouwd. Met ontslag bedreigde medewerkers moeten dus altijd advies inwinnen bij een jurist of advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht, deze kunnen de medewerker over het algemeen zeer goed adviseren en behoeden voor overhaaste beslissingen.

https://www.outplacementverzekering.nl