CI productions
Image default
Woning en Tuin

Thuiskantoor inrichten? Deze onderdelen mogen niet ontbreken!

Is het thuiswerken door de lockdown jou wel bevallen, en ben je van plan om meerdere dagen in de week thuis te werken? Dan is het van belang dat je een thuiskantoor gaat inrichten. Aan de keukentafel op een eettafelstoel zitten is niet ideaal. Veel afleidingen en slechte zithouding kan de productiviteit en de gezondheid negatief beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om een goed kantoor voor thuis in te richten. De vraag is natuurlijk wat moet er terugkomen in het kantoor en waar moet ik op letten? Dit is wat verder in deze blog je wordt verteld.

Kies de juiste ruimte

Alles valt of staat bij een goede ruimte kiezen. Het beste kan je kiezen voor een ruimte waar voldoende daglicht is. Een donker hok kan namelijk er voor zorgen dat een ruimte kleiner lijkt en het werkt daarbij ook minder motiverend. Voldoende daglicht zorgt verder ook dat je nog een beetje kan genieten van het weer en dat je minder energiekosten hoeft te maken. Verder is het ook fijn als de ruimte dicht kan doormiddel van een deur. Een bureau in de slaapkamer is niet ideaal, een aparte ruimte is vaak beter. Zo kan je makkelijk de ruimte voor je zelf hebben voor belangrijke videogesprekken, telefoontjes of online presentaties. Tot slot is het internet belangrijk in de ruimte waar je wilt gaan werken. Je kunt dit natuurlijk versterken door wifi boosters, maar het beste is om op een plek te zitten waar het internet van zichzelf al goed is. Nog beter is om een ethernetkabel te gebruiken.

Ga voor een verstelbaar bureau!

Het bureau is natuurlijk erg belangrijk voor de thuiswerkplek. Hier moet genoeg ruimte zijn voor de apparaten en andere middelen die je nodig hebt. Ook is het daarbij belangrijk dat je in een goede zithouding achter het bureau kan zitten. Om de kamer optimaal te gebruiken kan je kiezen voor een hoekbureau, maar aangeraden wordt om te kiezen voor een verstelbaar bureau. Dit is een bureau die je zo kan verstellen dat je goed zit, en het geeft je de mogelijkheid om periodes op de dag staand te werken. Dit is ook nog goed voor de gezondheid.

Een comfortabele stoel mag niet ontbreken

Je zal op een dag vele uren maken achter je beeldscherm, veelal zittend. Het is dus belangrijk om een goede bureau stoel te hebben. Kies voor een bureaustoel met wielen die verstelbaar is in verschillende mogelijkheden. Op die manier kan je flexibel bewegen en kan je op de goede hoogte en diepte zitten. Het beste is om voor een ergonomische bureaustoel of voor een gamestoel te kiezen. Deze stoelen zijn speciaal gemaakt voor mensen die uren lang achter het bureau zitten.

Laptophouder of monitorbeugel

Om goed te zitten is het ook handig om het beeldscherm op de goede hoogte te hebben. Vooral bij laptops speelt het probleem dat veel mensen voorover gebogen zitten. Het is daarom handig om een laptophouder aan te schaffen waardoor de laptop op ooghoogte staat en je niet hoeft te buigen met je rug. De monitorbeugel is ook zeker een aanrader. Vooral als je met meerdere beeldschermen wilt werken. Deze beugel zorgt ervoor dat je de beeldschermen zo kan hangen dat je goed kan werken. Daarbij is het ook goed om rekening te houden met kabelmanagement. Voor een opgeruimde uitstraling.

Voeg planten toe aan de werkplek

De planten hebben meerdere positieve effecten. Ten eerste zorgt het voor sfeer in de werkkamer en is het altijd mooi om iets groens te zien. Daarnaast zorgen planten ook voor het zuiveren van lucht en zorgen zij voor een luchtvochtigheid die wenselijk is. In een thuiskantoor kan het al snel muf en warm worden en planten zijn daar een ideale oplossing voor. Net als een raam die je open kan doen natuurlijk.