CI productions
Image default
Bedrijven

Snel de aslast berekenen met behulp van kwalitatieve weegsystemen

Het is belangrijk om bij iedere nieuwe lading de aslast van uw vrachtwagen te berekenen. MD Techniek helpt u hier graag bij. Het bedrijf vervaardigt industriële weegsystemen waaronder ook een aslast weegsysteem. Dankzij dit apparaat kunt u iedere keer opnieuw controleren of het voertuig niet te zwaar geladen is. Dit wilt u ten allen tijde vermijden, gezien het zeer gevaarlijk kan zijn om met een overbeladen as rond te rijden. Het is bovendien strafbaar. Wanneer de politie opmerkt dat uw vrachtwagen te laag bij de grond hangt, zullen zij u bestraffen met een boete die kan oplopen tot duizenden euro’s.

Speel op veilig

Dankzij de weegsystemen van deze gespecialiseerde firma, kunt u makkelijk bij vertrek de aslast berekenen. Bespaar uzelf of uw werknemers de risico’s die komen kijken bij een te zwaar geladen voertuig. Wanneer er te veel gewicht op een as komt te liggen, kan deze doorbuigen. In extreme gevallen kan deze zelfs breken. Ook de afstand tussen de grond en de onderkant van de oplegger kan gevaarlijk klein worden, waardoor u het gevaar loopt dat het voertuig vastloopt op een verkeersdrempel of een ander obstakel. Om deze situaties te vermijden, biedt MD Techniek weegsystemen aan die u toelaten om de aslast van een voertuig te berekenen zodat u of uw werknemers veilig de weg op kunnen gaan.

Vind een weegsysteem op maat

In het aanbod van dit technisch handelsbedrijf vindt u mobiele weegsystemen terug van merken zoals HAENNI en MSI. Daarnaast ontwerpen ze ook systemen specifiek op maat van uw voertuig. Deze berekenen automatisch de aslast van de vrachtwagen, waardoor u vliegensvlug de baan op kunt. Het grote voordeel van deze mobiele systemen is dat u ze op elke plaats kunt neerzetten. De enige voorwaarden zijn dat deze plaats vlak is en vrij is van oneffenheden. Neem een kijkje op hun website en ontdek hun interessante aanbod.

https://mdtechniek.nl