CI productions
Image default
Zakelijke dienstverlening

Tips van een advocaat als u verdachte bent van een zedendelict

Als u als verdachte wordt aangemerkt van het plegen van een zedenmisdrijf, komt er heel veel op u af. Van de een op de andere dag kunnen zaken op zowel privé als zakelijk gebied volledig omkeren. Zo verliest u misschien uw baan en kijken mensen in uw omgeving u niet meer aan. Een advocaat die gespecialiseerd is in het bijstaan van de verdachte van een zedendelict – de zedenadvocaat – kan u in deze complexe situatie tips en tricks verlenen over het proces. Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Onderneem direct actie wanneer u een ontbiedingsbrief of dagvaarding heeft ontvangen

Een zedendelict is een ontzettend ingewikkeld misdrijf waar niet elke advocaat voldoende verstand van heeft. Door het taakstrafverbod, dat is beschreven in Artikel 22b van het Wetboek van Strafrecht, leidt een veroordeling vaker wel dan niet tot een gevangenisstraf. Bij De Strafpleiters in Rijen werken zedenadvocaten die alle kennis en kunde in huis hebben om deze straf zo laag mogelijk te houden. Het is echter zaak om hen direct in te schakelen wanneer u een ontbiedingsbrief heeft ontvangen of wanneer u gedagvaard bent. Vervolgens kunt u de volgende tips en tricks opvolgen:

  • Doe een beroep op uw zwijgrecht, zoals beschreven in Artikel 29 van het Wetboek van Strafrecht, zodat de informatie die u verschaft later in het proces niet tegen u gebruikt kan worden.
  • Praat niet met anderen over het zedendelict, zodat er geen steunbewijs tegen u wordt gecreëerd.
  • Wees u ervan bewust dat de politie in veel gevallen ook uw gegevensdragers, zoals uw telefoon en computers, zal controleren.

Bekijk de website van dit advocatenkantoor

Wanneer u een ontbiedingsbrief of dagvaarding heeft ontvangen, is er vaak al veel steunbewijs tegen u verzameld. Daarom doet u er goed aan om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen die een weldoordachte verdedigingsstrategie voor een zaak betreffende een zedendelict met u kan opstellen. Als u uw zaak aanmeldt bij De Strafpleiters ontvangt u al binnen 24 uur bericht. Bekijk de website om meer te lezen over hun eerder behaalde successen.

https://destrafpleiters.nl/