CI productions
Image default
Electronica en Computers

4 Tips om jouw Microsoft 365 beveiliging te vergroten

Microsoft is wereldwijd een van de beste cloud providers. Met Office 365 als meeste gebruikte cloudservice combineert Microsoft dat prominente platform met het populairste besturingssysteem: Windows 10. De belangrijkste reden voor een bedrijf om over te stappen naar naar een cloud oplossing, is om de mobiliteit, flexibiliteit en de productiviteit te vergroten. 

Maar hoe zit het met de Microsoft 365 beveiliging? Op het nieuws hoor je regelmatig voorbij komen dat er ergens een datalek is. Dat geeft stof tot nadenken hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet de volgende bent. We kunnen je gerust stellen. Microsoft heeft Microsoft Secure Score geïntroduceerd om de gebruikers te helpen met de gegevensbeveiliging. Je krijgt een score over hoe goed je het doet op gebied van beveiliging in vergelijking tot andere bedrijven. Daarnaast krijg je suggesties over het verbeteren van je Microsoft 365 beveiliging. Deze tips zijn super handig. Maar wanneer je te maken hebt met een drukke planning kan het een uitdaging zijn waar je moet beginnen. Wij geven je een aantal tips om de algehele beveiliging te verbeteren.

Tips voor je Microsoft 365 beveiliging

De IT-infrastructuur heeft veel gebieden waarbij verkeerde instellingen een risico kunnen vormen voor jouw bedrijf. Zo zijn er verschillende zaken die je kunt ondernemen om te zorgen voor een goede Microsoft 365 beveiliging:

 

  1. Multi-factor authenticatie

Alles valt en staat met het beschikken over sterke wachtwoorden. Helaas blijkt te vaak dat wachtwoorden te makkelijk zijn voor hackers. Zo zijn zwakke of gehackte wachtwoorden verantwoordelijk voor 81% van alle datalekken. Een belangrijk punt om dus even goed bij stil te staan. Zeker voor een grote organisatie kan het een hele uitdaging zijn om zeker te zijn dat alle medewerkers een sterk wachtwoord gebruiken. 

De beste manier om zwakke wachtwoorden te voorkomen is door gebruik te maken van een multi-factor authenticatie  (MFA) binnen Microsoft 365. Zelfs wanneer een hacker voorbij het wachtwoord komt, heeft de hacker geen toegang tot bedrijfsgegevens of applicaties. Bij de multi-factor authenticatie is een extra stap vereist bij het inloggen. Dit is het invoeren van een code die via sms naar de gebruiker wordt verzonden.

 

  1. Mobiele apparaten beheren en wissen

Onze werkzaamheden worden grotendeels op mobiele apparaten uitgevoerd. Zeker met de komst van het hybride werken is de vraag naar flexibele werkplekken vergroot. In combinatie met clouddiensten kunnen we bij onze belangrijkste bestanden en bedrijfsapplicaties vanaf iedere gewenste locatie. Voor werknemers is dit ideaal, maar als werkgever heb je hierdoor een uitdaging om alles goed digitaal te beveiligen. 

Microsoft 365 heeft als oplossing Microsoft Intune. Dit is een beheerplatform voor mobiele apparaten met bestuurssystemen als iOS, Android, Windows en macOS. Alle bedrijfsgegevens blijven hiermee beschermd. Er is meer. Intune kan verloren of gestolen apparaten op afstand wissen. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat niemand toegang heeft tot jouw zakelijke apps of gegevens. 

 

  1. Bescherming tegen gevoelig gegevensverlies

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarmee jouw bedrijf te maken heeft met gevoelige informatie van klanten, leveranciers of medewerkers. Deze wil je ten alle tijden goed beschermen. De Microsoft 365 beveiliging preventie van gegevensverlies is een functie die je in het Office 365 Security & Compliance Center in kunt schakelen. Ook kun je in meerdere programma’s gevoelige informatie bewaken en beschermen. Hiermee voldoet jouw bedrijf aan de gegevens regelgeving.

 

  1. E-mail links en -bijlagen

Door middel van phishing proberen cybercriminelen met kwaadaardige e-mailbijlagen of links gevaarlijke scripts te leveren. De Microsoft 365 beveiliging Office Advanced Thread Protection (ATP) analyseert de links en bijlagen voor deze door een medewerker worden geopend. Zeker nu de cybercriminelen de mails zo opmaken dat ze bijna niet van het origineel te onderscheiden zijn.

 

https://www.cumulusit.nl/diensten/office-365-beveiliging/