CI productions
Image default
Zakelijke dienstverlening

Anomaly detection voor financiële instellingen

Binnen financiële instellingen zijn er dagelijks veel veranderingen waar te nemen. Eigenlijk geldt dit wel voor iedere sector. Maar hoe belangrijk is het opsporen van nieuwe gebeurtenissen binnen de financiële sector? Het is inderdaad erg belangrijk en zeker omdat de digitale technologie alleen maar toe blijft nemen. Daarnaast veranderen onze financiële omgevingen ook continu en dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. Het zal daarom altijd een uitdaging zijn om anomalieën op te sporen. Anomaly detection in de branche finance vraagt daarom steeds meer de aandacht.           

Betekenis anomaly detection

Een andere naam voor anomaly detection is uitbijteranalyse. Het is een belangrijke stap binnen de datamining. Er kunnen zo namelijk datapunten en observaties worden geïdentificeerd welke dan weer afwijken van het normale gedrag van de set met data. Als er dan afwijkende gegevens naar voren komen, dan kan dat wel eens wijzen op een incident. Dit kan dan gaan over een potentiële kans, over een technische storing of het kan wijzen op een verandering in het consumentengedrag. Hoe dan ook, je wil er binnen je organisatie snel wat aan doen. Je wil namelijk niet dat iemand problemen gaat ondervinden, alles moet soepel werken en daarom kan anomaly detection een optie zijn binnen de finance. 

Binnen de financiële sector zijn er erg veel gegevens aanwezig. Dit wordt alleen maar meer naarmate bedrijven groeien en alles wordt gedigitaliseerd. Als er sprake is van anomalieën dan verwijst dat vaak naar een interessant gegeven. Je zou daarbij kunnen denken aan een opmerkelijk hoge vraag, dingen die verkeerd gaan. Er zal hoe dan ook snel wat aan gedaan moeten worden, niemand zit te wachten op problemen.

Transacties en meer

Als er gesproken wordt over de anomaly detection in finance voor transactiegegevens dan zou dat wel eens erg voordelig kunnen zijn. De reden daarvan is omdat het eenvoudige binaire antwoorden kan bieden. Je spreek tover een anomalie als het gaat over een onverwachte verandering van de normale gegevens, dus iets wat niet overeenkomt met ‘model voorspellingen’. Gelukkig kan alles op tijd worden gesignaleerd, maar ook worden geanalyseerd.

Dit kan al voordat gebruikers er wat van merken, zo kun je het probleem ook snel oplossen en dan merkt niemand er wat van. Kies daarom ook voor Tuuring.com wat hier vind je de oplossing voor je problemen. Binnen de financiële wereld moet je dingen uit handen durven geven en snel kunnen handelen. Doordat er zoveel gegevens zijn, kan niet alles met de hand geanalyseerd worden en daarom is hier een expert voor nodig.