CI productions
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe moet het onderhoud van houten vloeren eruit zien?

Hout is een grote klassieker in kamer decoratie. Om deze reden geeft het huis een gevoel van welkom, het geeft warmte en welzijn. Comfortabel in de slaapkamers en elegant in de woonkamers, houten vloeren zijn grote keuzes voor privé-omgevingen en woonruimtes.

Bouwt of renoveert u uw huis voor uw gezin? Blijf dan bij ons en begrijp meer over het vloeronderhoud Ede!

Vloeronderhoud Ede: Hoe maak je houten vloeren schoon?

Schoonmaken is een van de belangrijkste aspecten bij het onderhoud van houten vloeren, omdat het een frequent en continu proces is. Besteed daarom speciale aandacht aan de hygiënische reiniging van de op deze manier behandelde omgevingen.

Gebruik een stofzuiger, een zachte bezem of een droge doek om de vloer te reinigen. Vochtige doeken kunnen de voeg verslijten en de planken doen bewegen, waardoor ze op den duur kunnen vervormen. Bovendien kan de vochtigheid van het doek donkere vlekken veroorzaken op de voegen en de vernislaag. Blijf bij de les! 

Vloeronderhoud Ede: Hoe onderhoud je houten vloeren?

Omdat hout een natuurlijk materiaal is, is het onderhevig aan de werking van vocht en thermische schommelingen. Van tijd tot tijd is het onvermijdelijk dat er kleine openingen ontstaan in de voegen van de planken. Dit probleem kan eenvoudig worden opgelost door het inhuren van een vloeronderhoud Ede bedrijf.

Het terugwinning proces omvat het schrapen, egaliseren en, indien nodig, vervangen van de onderdelen. Voor een goede afwerking moet een vernislaag (mat, half lak of glanzend) of een hars op waterbasis worden aangebracht.

De frequentie van dit onderhoud is afhankelijk van de reiniging en het onderhoud van de vloer. Vergeet niet: een goed onderhouden vloer vereist minder afschrapen.

Noodzakelijke zorg

De houten vloer kan met enige eenvoudige zorg geconserveerd worden. Het nat maken van de vloer is een schadelijke praktijk voor het hout, dus houd de vloer altijd droog. Reinig direct na het morsen wat vloeistof en pas op voor potten met planten en andere containers met water.

De zon beschadigt ook de vloer, omdat direct contact met de zonnestralen de kleur van het hout verandert. Gebruik daarom gordijnen van goede kwaliteit om de zon te blokkeren of te filteren op de sterkste momenten.