CI productions
Image default
Aanbiedingen

De meest luxe steden voor een stedentrip

Echt luxe steden vind je in ons land niet. Bepaalde wijken in Amsterdam zijn luxe te noemen, terwijl ook stadjes als Laren en Blaricum erg luxe zijn. Maar, dit is niet te vergelijken met sommige luxe steden uit het buitenland. De meeste luxe steden voor een stedentrip vind je hieronder.

Dubai

Eén van de mooiste en meest luxe steden ter wereld is zonder twijfel Dubai. Al kan er wel gediscussieerd worden of dit wel een stad is. Officieel gezien is Dubai namelijk een emiraat.

Enfin, in het verleden was Dubai een kleine nederzetting in de woestijn. Van deze kleine nederzetting is het oude centrum nog steeds te bezoeken, maar tegenwoordig draait alles om het moderne Dubai. Het moderne Dubai kenmerkt zich door prachtige wolkenkrabbers, opvallende gebouwen en een extravagante leefstijl. Nergens ter wereld vind je zóveel rijkdom als in Dubai.

Monaco

Iets dichter bij huis is eveneens een hele luxe stad te vinden; Monaco. Ook hierbij kan weer gediscussieerd worden of Monaco wel een stad is. Feit is echter dat het in deze stad een grote weelde van rijkdom is. Men rijdt hier in de duurste auto’s rond, de restaurants en hotels zijn onbetaalbaar en miljardairs meren hier graag hun jacht aan.

Om meerdere redenen is Monaco uniek te noemen. Zo is het in Monaco als inwoners niet nodig om belasting te betalen. Eén van de redenen waarom de meeste Monegasken onwijs rijk zijn.

Singapore

In Azië is de republiek Singapore uitgegroeid tot een erg rijk land. Dit is zeker goed zichtbaar in het centrum van Singapore. In het centrum vind je prachtige gebouwen, hoge wolkenkrabbers, luxe woonwijken en tal van dure auto’s. Ten opzichte van Dubai en Monaco heeft Singapore weer een hele andere bouw en daarmee ook een andere vibe.

Spreekt het bezoeken van Singapore je aan? Houd dan rekening met het huidige reisadvies. Check het reisadvies sowieso goed, voordat je naar het buitenland toe gaat. Op dit moment lijkt corona niet meer aan de orde te zijn, maar dit kan over een bepaalde tijd toch weer een ander verhaal zijn.