CI productions
Image default
Bedrijven

Zo ga je voorbereid op reis met je auto!

Ga je binnenkort met de auto op reis? Wil je een fijne vakantie hebben en zeker weten dat je alles bij je hebt en dat je auto het onder alle omstandigheden doet? Het is dan handig goed weten hoe je je auto klaar kan maken voor een grote rit. Met onderstaande tips kun je je auto controleren en uitrusten voordat je op reis gaat. Lees snel verder!

Check alles vooraf

Gelukkig kunnen we weer op autovakantie naar het buitenland! Maar het coronavirus kan nog steeds toeslaan. Volg daarom, voordat je op reis gaat, altijd het actuele reisadvies van je reisbestemming op. Is het land bijvoorbeeld groen? Dan is er geen specifiek veiligheidsrisico. Geel betekent bijvoorbeeld pas op voor veiligheidsrisico’s. De situatie kan natuurlijk veranderen als je je eindbestemming hebt bereikt. Download dus vooraf de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Je krijgt tijdens je vakantie automatisch een melding als het reisadvies verandert. Ook is het belangrijk om te checken of je alle nodige documenten bij je hebt die nodig zijn om te reizen. Dit kan ook per land verschillen.

Check je auto

Wanneer je op reis gaat met je auto wil je natuurlijk dat je auto helemaal in orde is voordat je op weg gaat. Er zijn verschillende checklists om alles vooraf na te kijken. Denk bijvoorbeeld een aan de badenspanning. Er komt continu een beetje lucht uit elke band. Daarom is het belangrijk om maandelijks uw bandenspanning te controleren. Een te lage bandenspanning is niet goed voor het brandstofverbruik, maar ook voor het weggedrag. Bovendien zullen zachte banden snel oververhitten, waardoor het risico op het barsten van de band groter wordt. Te veel bandenspanning is ook niet goed: het leidt ook tot een slechter wegcontact en verhoogt de bandenslijtage. Heb je toch pech onderweg? Wanneer je met pech langs de weg staat is het wel handig wanneer je auto ook weer weggesleept kan worden, mocht het nodig zijn. Met autotransport Rotterdam kan dit! Moet je auto of motor ergens anders vervoerd worden, schakel dan autotransport Rotterdam in. Autotransport Rotterdam kan jouw helpen met het verzorgen van jouw auto of misschien wel van jouw camper!

https://sleepdiensttotaal.nl/sleepdienst-rotterdam/