CI productions
Image default
Woning en Tuin

Waar moet een goed thuiswerkbureau aan voldoen

Thuiswerken

Veel mensen werken thuis of hebben thuis gewerkt de afgelopen tijd. Dit uiteraard vanwege de corona. Het thuiswerken is veel meer geworden dan voorheen. Veel mensen willen eigenlijk niet meer anders. Dit heeft te maken met het feit dat je thuis over het algemeen veel rustiger kunt werken dan op de zaak. Op de zaak heb je vaak om de haverklap iemand aan je bureau staan die wat wil vragen. Dat kan vervelend zijn als je bezig bent met een opdracht waar je een paar uur geconcentreerd aan moet blijven. Denk bijvoorbeeld aan wettelijke documenten en financiële documenten. Hier mogen natuurlijk geen fouten in komen, anders kan dit grote gevolgen hebben.

Veel bedrijven zien inmiddels ook het voordeel in van laten thuiswerken van bepaalde werknemers/functies. De productiviteit gaat omhoog en de kwaliteit van het geleverde werk ook.

Door het bovenstaande kiezen veel mensen momenteel voor een permanente verdeling tussen thuiswerken en werken op de zaak. Ze gaan bijvoorbeeld twee dagen in de week thuiswerken en drie op de zaak.

Thuis een goede werkplek inrichten

Wat we veel zien is dat veel mensen even snel een werkplek bij elkaar hebben gezocht omdat men dacht dat het voor tijdelijk zo zijn. De corona duurt inmiddels dus al een paar jaar en dat had niemand voorzien. Nu veel mensen kiezen voor permanent minimaal een paar dagen per week thuiswerken is het zaak een goede werkplek te creëren.

Thuiswerkplek

Waar moet een goede werkplek aan voldoen

Waar moet je op letten qua werkplek als je structureel thuis gaat werken? Hieronder geven we een aantal tips.

Om te beginnen het bureau. Zorg dat je een kwalitatief goed bureau of bureautafel krijgt dat stabiel en groot genoeg is. Een instabiel bureau dat aan alle kanten wiebelt als je er aan zit te werken is niet bevorderlijk.
Zorg ook dat het bureau groot genoeg is zodat je genoeg werkruimte hebt.

Naast bovenstaande is het belangrijk dat het bureau in hoogte verstelbaar is. Zodoende kun je het bureau zo instellen dat je ene goede houding aan kunt nemen. Dit is belangrijk voor je rug. Je moet namelijk goed rechtop kunnen zitten. Zit je in een houding waarbij je ineen gekrompen zit, dan is de kans op rugpijn erg groot.

Het kan handig zijn om een bureau te kiezen waarbij je snoeren van computers, laptops, printers en laders goed kunt wegwerken. Als dit niet mogelijk is dan kan dit struikelgevaar opleveren.

Samen met bovenstaande is het belangrijk een goede bureaustoel erbij te nemen. De bureaustoel en het bureau moet je goed op elkaar afstemmen in verband met de eerder genoemde houding. Zorg dat je de bureaustoel zou instelt dat je met een rechte rug kunt werken en je de armen over de leuning rechtop op het bureau kunt leggen.

Verlichting is ook belangrijk. Zorg dat je het bureau zo plaatst dat je voldoende licht op je werkplek krijgt. Is dit niet mogelijk, zorg dan dat je licht creëert op de plek van het bureau. Er zijn lampen die je aan het bureau kunt klemmen.