CI productions
Image default
Dienstverlening

YouTube en Instagram zijn belangrijke social media kanalen

YouTube adverteren of een vernieuwende YouTube marketing strategie? Your Business Online is een social media expert om op te bouwen.

De populariteit van sociale media groeit nog steeds. Wereldwijd en ook in ons land. Op dit moment is dit qua gebruikersaantallen de top 3:

  1. Whatsapp;
  2. Facebook;
  3. YouTube.

Nummer 4 is Instagram en bij dit platform staan we even stil. Die vierde plek mag niet onderschat worden; met rond de 5 miljoen gebruikers is Instagram een belangrijk kanaal. De helft van de mensen met een account is dagelijks online. Onder jongeren is Instagram al een tijd populair. Ouderen blijken aan een inhaalslag bezig te zijn. Een profiel aanmaken is niet alleen interessant, omdat je familie en vrienden kunt volgen. Je kunt op Instagram ideeën opdoen voor de volgende vakantie, een nieuwe outfit aanschaffen en je business aan de wereld presenteren. We nemen Your Business Online als voorbeeld, het toonaangevende social media bureau in Bosschenhoofd. Op de Insta-pagina staan vrolijke foto’s van de medewerkers, attente berichtjes voor klanten en interessante artikelen die bijvoorbeeld gaan over:

– live audio rooms op LinkedIn;

– het vergroten van engagement door berichten met een locatietag;

– de kosten van adverteren op Facebook.

Door regelmatig te posten weet Your Business Online haar volgers nieuwsgierig te houden.

Uitbesteden van Instagram

Zou jij ook wel zo’n kleurrijk Instagram-profiel willen hebben. Je kunt er zelf mee aan de slag, maar je zou het ook kunnen uitbesteden aan datzelfde Your Business Online. De medewerkers hebben veel ervaring. Een paar voorbeelden van bedrijven en organisaties die gebruikmaken van de diensten van Your Business Online en daar zeer tevreden over zijn: Jumbo, Multivlaai, Van der Valk Hotels, Fit For Free, Sligro, Port of Amsterdam, Jamin en HISWA. In sommige gevallen ging het om een éénmalige online strategie met een concreet doel. Denk aan het introduceren van een nieuw product of het onder de aandacht brengen van een speciale actie. Het komt ook voor dat firma’s – groot én klein – het bijhouden van alle sociale online kanalen 100% overdragen aan Your Business Online. ‘Iets daar tussenin’ kan natuurlijk ook: je houdt zaken deels zelf bij en het andere deel laat je over aan Your Business Online.