CI productions
Image default
Electronica en Computers

De 4 voordelen van het laten opkopen van uw oude apparaten

Gebruikt u oude apparaten niet meer op het bedrijf en bent u van plan om deze weg te doen? Dan is het een aanrader om de computers, laptops, telefoons en andere apparaten te laten opkopen door een professionele partij. Ga absoluut niet de oude apparaten zo maar weggooien, weggeven of zelf verkopen. Er zitten bepaalde risico’s aan. Partijen die als dienst hebben computer opkopen, zijn professioneel en zorgen ervoor dat dit proces zo spoedig mogelijk verloopt. Om u te overtuigen van het laten opkopen staan verder vier voordelen opgesomd en deze worden ook toegelicht.

Een mooi bedrag ontvangen

Ondanks dat de apparaten misschien oud zijn, het niet meer helemaal doen of zelfs kapot zijn, kan u nog steeds een mooi bedragje krijgen voor het laten opkopen. Het is namelijk zo dat veel computers meer restwaarde hebben dan u misschien denkt. Daarbij kan het ook zo zijn dat de computer het helemaal niet meer doet, maar dat er wel onderdelen zijn die kunnen worden hergebruikt. Ook hiervoor willen de partijen de portemonnee trekken. Als u zelf kiest om de computers te kopen kan u mogelijk wel een hogere prijs krijgen.

Kost weinig tijd en energie

Het laten opkopen van computers en andere apparaten kost u weinig of geen tijd. Als u er voor kiest om de apparaten zelf te verkopen, weg te geven of weg te gooien, dan zal u hier een aardig wat uren aan moeten besteden. De partijen die computers opkopen komen langs en nemen de apparaten mee. Zo bent u in een hap van alle niet gebruikte apparaten af.

Milieuvriendelijk bezig zijn

Door oude apparaten te laten opkopen zorgt u ervoor dat deze apparaten een nieuw leven krijgen. Het steeds nieuw produceren van elektronische apparaten of het weggooien van apparaten zorgt ervoor dat er veel schadelijke stoffen vrij komen. Deze schadelijke stoffen zijn slecht voor het milieu. Door aan te geven aan de werknemers, aandeelhouders en andere stakeholders dat u op deze manier duurzaam bezig bent creëert u ook goodwill.

De data wordt veilig verwijderd

Het laatste voordeel is dat de overgebleven data op de computers en andere apparaten honderd procent veilig wordt verwijderd. Deze partijen hebben daar bepaalde programma’s en software voor. Als u het helemaal zeker wilt weten kunt u ook de datadragers laten vernietigen. Na het verwijderen van de data zult u ook een dataverwijderingscertificaat krijgen. Zo weet u honderd procent zeker dat de data verwijderd is van de oude apparaten.

Hoe verloopt het proces van opkopen?

Ten eerst meldt u zich aan met een formulier waar u een aantal gegevens moet invullen. Vaak krijgt u dezelfde dag of de dag erna een bericht terug. Dit kan telefonisch of via de mail zijn. Als u dat heeft gedaan zal het bedrijf een waardebepaling maken. Hieruit zal een offerte komen die met u wordt gedeeld. Als u akkoord gaat met deze offerte dan zal er een afspraak worden gemaakt om de apparaten op te halen. Als de hardware is afgevoerd zal er een rapportage worden gestuurd met alle bijbehorende gegevens en daaruit zal een uitbetaling volgen.