CI productions
Image default
Bedrijven

Hoe blijf je gezond?

 

Gezond zijn willen we allemaal, maar hoe blijf je gezond? Door een gezonde levensstijl aan te nemen wordt je al een stuk gezonder, dit doe je door op je voeding te letten, genoeg te bewegen (bij voorkeur buiten) en genoeg water te drinken.

In deze blog gaan we het hebben over de essentiële punten van een gezonde levensstijl, zodat je gezond wordt én blijft. We gaan beginnen met het belangrijkste, voeding.

Gezonde voeding

Water, vitamines en mineralen, koolhydraten, eiwitten en vetten zijn de belangrijkste voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Gezonde voeding voorziet jou van al deze voedingstoffen.

Water

Water heb je nodig om het verloren vocht wat je uitzweet aan te vullen. Daarnaast heb je ook voldoende water nodig om constipatie te voorkomen en een gezonde ontlasting te bevorderen. Ook help jij je nieren alle afvalstoffen uit te filteren via je urine al je voldoende water binnenkrijgt, het helpt ook nierstenen te voorkomen.

Vitamines en mineralen Om je lichaam gezond te houden heb je vitamines en mineralen nodig. Deze haal je veelal uit voeding, maar hiervoor heb je een zeer uitgebalanceerd dieet nodig, als je alle essentiële vitamines en mineralen binnen wilt krijgen. Om er zeker van te zijn dat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt kan je een kijkje nemen op vaud.nl. Op vaud.nl kan je veel informatie vinden over de juiste supplementen voor jou. Ook kun je op vaud.nl gelijk de supplementen bestellen en verzekerd zijn van het binnenkrijgen van al je vitamines en mineralen. 

Koolhydraten eiwitten en vetten

Koolhydraten zijn de belangrijkste bron van energie voor je lichaam, eiwitten helpen bij het aanmaken van weefsel en herstel van je lichaam door stress of sporten, onverzadigde vetten zijn gezonde vetten en kunnen je cholesterol verlagen.

Genoeg bewegen en buiten lucht

Door genoeg te bewegen versterken je spieren, en krijg je gezondere botten. Als je niet genoeg beweegt is de kans groot dat je stijf en slap wordt en sneller last van de gewrichten. Door buiten te zijn verlaag je stress en krijg je vitamine D binnen.

 

https://www.vaud.nl/