CI productions
Image default
Bedrijven

Wilt u ingebouwde rolluiken schoonmaken? Drie tips

Wilt u ingebouwde rolluiken schoonmaken? Het is begrijpelijk dat u hiervoor het internet op bent gegaan om hulp te vinden. Want het schoonmaken van externe rolluiken is een ding, maar de ingebouwde variant is een veel lastigere klus. In dit artikel geven we u drie tips aan de hand u een plan de campagne kunt opstellen over hoe u de ingebouwde rolluiken gaat schoonmaken.

1. U kunt zelf uw rolluiken schoonmaken

Als u geen zin of geen budget heeft om uw ingebouwde rolluiken schoon te laten maken, dan is er goed nieuws: u kunt dit namelijk prima zelf doen. Hiervoor is het belangrijk dat u geschikte middelen in huis (of op kantoor) heeft en dat u weet hoe u dit het beste kunt aanpakken. Hou er ook rekening mee dat het zelf schoonmaken van ingebouwde rolluiken een tijdrovende klus is. Naast de juiste middelen, dient u dus ook ruim in uw tijd te zitten.

2. U kunt het ook uitbesteden

De afweging om het schoonmaken van de ingebouwde rolluiken zelf te doen of om het uit te besteden, is er een die veel mensen maken. Bij het uitbesteden is een eerste afweging die u dient te maken de kosten. Uiteraard is het zelf schoonmaken van uw ingebouwde rolluiken goedkoper dan om dit te laten doen. Mits u weet wat u doet natuurlijk, want mocht u zelf schade aanrichten dan kan het zelf schoonmaken van de rolluiken alleen nog maar duurder uitpakken.

3. Maak je rolluiken minstens twee keer per jaar schoon

Om uw ingebouwde rolluiken er als nieuw uit te blijven laten zien, is het belangrijk dat u ze regelmatig schoonmaakt.

Hoe vaak u ze dient te kuisen? Dat hangt van een aantal zaken af. Allereerst is de locatie van belang. Als een rolluik aan een straatkant hangt, zeker als dit een drukke straat betreft, dan zal deze sneller vies zijn dan een rolluik dat aan de kant van bijvoorbeeld een binnentuin ligt. Als de locatie zodanig is dat het rolluik snel vies wordt, dan is het belangrijk dat u ze meerdere malen per jaar en soms zelfs een keer per maand schoonmaakt. Als ze opeen wat minder vies makende plek hangen, dan is een aantal keer per jaar vaak voldoende; soms is dit twee keer per jaar, soms drie, soms vier.

Een tip is om een foto van de rolluiken te maken vlak na het schoonmaken ervan. Zo kunt u goed de vergelijking maken van of het nog schoon is.